Анизотропное туннельное магнитосопротивление прессованных нанопорошков диоксида хрома - Далакова, Н.В.; Беляев, Е.Ю.; Блудов, А.Н.; Горелый, В.А.; Осмоловская, О.М.; Осмоловский, М.Г. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Досліджено резистивні, магніторезистивні та магнітні властивості нанопорошків діоксиду хрому CrO2. Порошки складалися або з сферичних, або з голчастих наночастинок. Наночастинки були покриті діелектричними оболонками різного складу та різної товщини. Для всіх порошків було виявлено анізотропію тунельного магнітоопору. Показано, що анізотропія тунельного магнітоопору порошків CrO2 пов'язана з формуванням наведеної магнітної текстури і визначається різницею в швидкості намагнічування зразка вздовж і перпендикулярно площині пресування порошків.