Phase diagram of the spin quantum Hall transition - Kagalovsky, V.; Nemirovsky, D. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Вивчено систему, яка реалізується в брудних, безщілинних надпровідниках, в яких порушена симетрія звернення часу орбітального руху, але не зачеплена симетрія спінового обертання. Представлено фазову діаграму в площині спінової холлівської провідності ∊ та енергії квазічастинок Δ. Система зазнає прямий перехід між двома непровідними фазами, які відповідають квантованим холлівським провідностям нуль і два для квазичастинок, що зберігаються, при Δ = 0. Енергія квазічастинок діє як характерне поле, що порушує симетрію в точці переходу, яке розщеплює прямий перехід на два послідовних перехода типу плато. Використовано скориговані правильні значення для критичних індексів для визначення цих двох критичних ліній як ∊ ~ ± Δ6/7.