Mechanically driven spin-orbit-active weak links - Jonson, M.; Shekhter, R.I.; Entin-Wohlman, O.; Aharony, A.; Park, H.C.; Radić, D. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Обговорюються нові функціональні можливості, що реалізовуються у тунельних структурах завдяки залежній від часу сильній спін-орбітальній взаємодії електронів. Як приклад запропоновано просту модель, в якій передбачено генерацію спінового струму, що виникає при обертанні зігнутого дроту, який з’єднує два масивні метали, із локалізованою на ній сильною спін-орбітальною взаємодією електронів.