Магнонные моды для магнитного диска в состоянии конусного вихря - Узунова, В.А.; Иванов, Б.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Конусна фаза реалізується як основний стан одновісних магнетиків, в яких константи анізотропії другого та четвертого порядків співрозмірні. У таких системах можуть існувати специфічні вихорові стани. Вивчено коливання намагніченості в малих циліндричних частинках в конусному вихоровому стані. Знайдено частоти магнонних збуджень на тлі вихору в конусній фазі феромагнетику. Виявлено значне розщеплення дублетів мод з протилежними значеннями азимутального числа m, в тому числі мод з |m|>1.