О статистической термодинамике квантовых газов - Бобров, В.Б. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
На основі великого канонічного розподілу Гіббса з використанням теореми віриалу та рівнянь руху для функцій Гріна показано, що термодинамічні функції однокомпонентного квантового газу однозначно визначаються двочастковою функцією Гріна поза рамками теорії збурень. Сформульовано термодинамічну умову самоузгодження, що дозволяє здійснити вибір наближених виразів для двочасткової функції Гріна.