Влияние облучения электронами на поперечную проводимость монокристалла YBa2Cu3O7–δ - Хаджай, Г.Я.; Вовк, Н.Р.; Вовк, Р.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
Показано, що опромінення електронами призводить до виникнення в зразку макроскопічних (порівнянних з товщиною зразка) флуктуацій складу, які співіснують з мезоскопичними флуктуаціями. Виявлено також зниження Тс через зміни кисневого дефіциту і / або появи зміщених атомів Cu, Y та Ba. У нормальному стані спостерігається мінімум опору, який після опромінення зміщується в бік високих температур.