Ренормировки заселенностей триплетных состояний спинового димера в нулевом магнитном поле при квантовом транспорте - Вальков, В.В.; Аксенов, С.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2018)
На підставі нерівноважної техніки Кєлдиша в атомному підході вивчено ефект індукування різної заселеності магніт-них станів спінового димера, який взаємодіє з електронами, що транспортуються через пристрій, у нульовому магнітному полі. Для знаходження чисел заповнення квантових станів пристрою в умовах сильної нерівноважності методом нерівноважної діаграмної техніки для операторів Хаббарда отримано та вирішено систему кінетичних рівнянь. Чисельний аналіз цих рівнянь дозволив виявити нерівноважні ренормування з урахуванням сильних спін-ферміонних кореляцій.