Role of short-range atom-atom forces in formation of the orientational structure of simple molecular crystals - Yakub, E.S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Зроблено спробу пояснити причину появи деяких фаз, що мають різні орієнтаційні та просторові структури, на фазовій діаграмі кристалів, утворених тетраедричними молекулами. Класичний метод Монте-Карло застосовано до твердого важкого метану CD4 та оцінено роль різних внесків у нецентральні міжмолекулярні взаємодії в формування орієнтаційної структури простих молекулярних кристалів.