Theoretical study of “trapping sites” in cryogenic rare gas solids doped with β-dicarbonyl molecules - Rojas-Lorenzo, G.; Lara-Moreno, M.; Gutiérrez-Quintanilla, A.; Chevalier, M.; Crépin, C. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Для імітації росту допованих кристалів інертного газу використана модель осадження. В якості домішок розглянутоорганічні молекули з одним внутрішньомолекулярним водневим зв'язком: малональдегід, 2-хлормалональдегід та ацетилацетон. Залежно від властивостей кристала інертного газу, а також розмірів й форм молекул домішок отримано характеристики різних «пасток». Моделювання проводилося з використанням методів класичної молекулярної динаміки, включаючи ангармонічне наближення, з урахуванням нульових коливань кристала. Результати корелюють з отриманими раніше для цих систем даними ІЧ-спектроскопії.