Наблюдение локального максимума в стационарном турбулентном спектре капиллярных волн на поверхности жидкого водорода - Ремизов, И.А.; Мусаева, М.Р.; Орлов, А.В.; Левченко, А.А.; Межов-Деглин, Л.П. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Наведено результати експериментальних досліджень хвильової турбулентності в системі капілярних хвиль, які формуються на поверхні рідкого водню при температурі 15 К у циліндричній комірці при монохроматичному радіально-симетричному накачуванні. Вперше виявлено формування локального максимуму з пониженням амплітуди накачування в високочастотній області інерційного інтервалу стаціонарного турбулентного спектра на краю прямого каскаду. Виникнення локального максимуму може бути пов’язано з істотним проявом в’язкого затухання в високочастотній області спектру.