A study on the reversibility of electric response induced by second sound in superfluid helium - Woensel, Jean-Paul van; Yayama, Hideki (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Вивчено оборотність електричного відгуку, індукованого другим звуком в гелії II, так званий «зворотний ефект». Щоб забезпечити різний напрямок електричного поля та перевірити роль уривчастості поздовжньої течії від мідного сітчастого електрода використано дві різні циліндричні порожнини. Перевірено та зіставлено з даними попереднього експерименту відтворюваність нормального електричного відгуку, індукованого другим звуком. Ознак зворотного ефекту не виявлено. Результати показують, що незалежно від температури зворот-ний ефект відсутній або його величина нижче за межу чутливості вимірювань в нановольтовому діапазоні.