Структура и свойства твердых растворов Ar–Kr - Солодовник, А.А.; Мисько-Крутик, Н.С. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
З використанням трансмісійної електронографії ретельно досліджено тверді розчини аргон–криптон в температурній області 5–44 К. Зразки готували in situ осадженням газоподібної суміші на підкладку при температурах 5 та 20 К. Встановлено, що структура сплавів Ar–Kr відповідає ГЦК гратці у всій області взаємних концентрацій. В концентраційному інтервалі 50–70 мол.% Ar спостерігалось розшарування розчину на дві фази. Визначено області існування твердих розчинів аргон–криптон. Розглянуто кінетику релаксаційних процесів, стимульованих відпалом зразків. На основі аналізу експериментальних даних зроблено висновок про характер діаграми станів системи Ar–Kr.