О функции отклика вырожденного бозе-газа - Бобров, В.Б. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Розглянуто просторово-часову функцію відгуку густина– густина для виродженого ідеального бозе-газу. На цій основі показано, що при впливі слабкого зовнішнього поля в ідеальному бозе-газі в межі сильного виродження утворюється просторово-часова хвиля флуктуації середньої неоднорідної густини, яка загасає тільки з часом степеневим чином.