Carbon chain extension processes in cryogenic environments: UV-assisted growth of polyynic nitriles in solidified rare gases (Topical Review) - Kołos, Robert (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Як продемонстровано в останні роки, поліалкінові нітрили можуть фотохімічно створюватись з більш дрібних ненасичених фрагментів у жорсткому середовищі замороженої матриці інертного газу. У роботі підсумовано основні моменти досліджень, які сприяли прогресу спектроскопічного опису молекул виду R–(C≡C)n–C≡N (R = H, CN або CH3).