Luminescence of molecular nitrogen in cryogenic plasmas - Boltnev, R.E.; Bykhalo, I.B.; Khmelenko, V.V.; Krushinskaya, I.N.; Lee, D.M.; McColgan, P.T.; Sheludiakov, S.; Pelmenev, A.A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Значне посилення люмінесценції молекул азоту спостерігалося в післясвітінні азот-гелієвого газового струменя при температурі нижче 10 К. Даний ефект пояснено прискоренням рекомбінації атомів азоту і збільшенням ефективності передачі збудження від метастабільних молекул азоту і атомів гелію до молекул азоту в холодному газоподібному гелії.