Влияние низкочастотного магнитного поля на свойства основного и дополнительного сигналов эха в марганцевом феррите - Мамниашвили, Г.И.; Гегечкори, Т.О.; Гавашели, Ц.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Експериментально досліджено особливості формування сигналів додаткової луни, механізм формування якої відмінний від класичного механізму Хана, в системі MnхFe2–хO4 в області гелієвих температур. Виявлено, що в системі MnхFe2–хO4 максимальна інтенсивність додаткової луни відповідає фериту з мінімальною магнітокрісталічною анізотропією. Застосування методу дії низькочастотним магнітним полем призвело до виявлення ефекту кореляції зміни сигналів основної та додаткової луни в марганцевому фериті при гелієвих температурах, що вказує на їх внутрігранічне походження в протиріччі з відомими інтерпретаціями спектра ЯМР в марганцевому фериті. Обговорюється можлива фізична природа ефекту, що спостерігався.