Corrections to thermodynamics of the system of magnetically charged anyons - Sobko, Bohdana; Rovenchak, Andrij (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Зроблено розрахунки термодинаміки системи еніонів з магнітними зарядами в електромагнітному полі. Показано, як внесок у поправку до енергетичного спектра, пов'язаний з магнітними зарядами, впливає на другий віріальний коефіцієнт та магнітну сприйнятливість. Наведено залежності відповідних поправок як функції температури й еніонного параметра.