Спектроскопия высокого разрешения редкоземельных ферроборатов со структурой хантита (Обзор) - Попова, М.Н. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Подано огляд результатів спектроскопічних досліджень рідкоземельних фероборатів RFe3(BO3)4, R = Pr – Er, Y високої оптичної якості. Методом спектроскопії високого розділення досліджено структурні та магнітні фазові переходи, спін-фононна та фононна взаємодії, знайдено фізично обгрунтовані набори параметрів кристалічного поля та промодельовано ряд властивостей РЗ фероборатів.