Проявление спиновых корреляций в монокристалле ErAl3(BO3)4 - Бедарев, В.А.; Szewczyk, A.; Gutowska, М.U.; Vasevych, T.; Zajarniuk, T.; Гнатченко, С.Л.; Попережай, C.Н.; Звягин, А.А.; Кобец, М.И.; Меренков, Д.Н.; Гудим, И.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Встановлено присутність суттєвого магнітного внеску в питому теплоємність монокристалу ErAl3(BO3)4 при температурах нижче 5 К. Результати вимірювань спектрів ЕПР при температурі 4,2 К також свідчать про прояв близького магнітного порядку. Отримані дані обговорюються у рамках моделі, яка враховує спін-спінову взаємодію між рідкісноземельними іонами у парних кластерах.