Деформационное упрочнение и скачкообразная деформация микрозернистого магниевого сплава AZ31 при температуре 4,2 К - Исаев, Н.В.; Забродин, П.А.; Полищук, С.С. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Вивчено особливості деформаційного зміцнення та нестійкої (стрибкоподібної) деформації мікрозернисті магнієвого сплаву AZ31, який деформовано розтягуванням при температурі 4,2 К. Немонотонна залежність коефіцієнта зміцнення від деформації та низька амплітуда стрибкоподібної деформації, що спостерігаються при малих деформаціях полікристала, який відпалено після рівноканального пресування, розглядаються як ознаки активізації двійникування внаслідок збільшення розміру зерна при відпалі.