Особенности поведения избыточной проводимости в магнитном сверхпроводнике Dy0,6Y0,4Rh3,85Ru0,15B4 - Соловьев, А.Л.; Tерехов, А.В.; Петренко, Е.В.; Омельченко, Л.В.; Cuiping, Zhang (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Вперше досліджено температурні залежності надлишкової провідності σ'(T) та можливої псевдощілини (ПЩ) Δ*(T) в полікристалі Dy0,6Y0,4Rh3,85Ru0,15B4. Показано, що σ'(T) поблизу Tc добре описується флуктуаційною теорією Асламазова–Ларкина (АЛ), демонструючи 3D–2D кросовер при під-вищенні температури. За температурою кросовера T0 визначено довжину когерентності ξc(0) вздовж осі с. При T2D > T0 виявлено незвичайну залежність σ'(T), яка не описується флуктуаційними теоріями в інтервалі T0–TFM, де відбувається феромагнітний перехід. Інтервал, в якому існують надпровідні флуктуації, виявляється досить вузьким та становить ΔTfl ≈ 2,8 К. Отримана температурна залежність ПЩ параметра Δ*(T) має вигляд, типовий для магнітних надпровідників з особливостями при Tmax ≈ 154 К та температурі можливого структурного переходу при Ts ~ 95 К. Нижче Ts параметр Δ*(T) має форму, типову для ПЩ у купратах, що дозволяє говорити про можливість реалізації ПЩ стану у Dy0,6Y0,4Rh3,85Ru0,15B4 в цьому інтервалі температур. Порівняння Δ*(T) з теорією Пітерса–Бауера дозволило визначити густину локальних пар поблизу Tс, 〈n↑n↓〉(TG) ≈ 0,35, що в 1,17 раза більше, ніж в оптимально допованих монокристалах YBa2Cu3O7–δ.