Магнитное упорядочение и особенности его сосуществования со сверхпроводимостью в Dy0,6Y0,4Rh3,85Ru0,15B4 - Терехов, А.В.; Золочевский, И.В.; Ищенко, Л.А.; Блудов, А.Н.; Залеский, А.; Хлыбов, Е.П.; Лаченков, С.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Вперше проведено дослідження температурної залежності динамічної магнітної сприйнятливості магнітного надпровідника Dy0,6Y0,4Rh3,85Ru0,15B4 в інтервалі температур 2–50 К, польової залежності намагніченості до 6 Тл при фіксованих температурах 2, 11, 18 та 50 К. Встановлено, що при ТFM = (21 ± 1) К має місце перехід у феромагнітний стан, а при Тс = (6,7 ± 0,1) К спостерігається перехід у надпровідний стан, який співіснує з феромагнітною фазою у широкому інтервалі температур 2–6,7 К. Висловлено припущення про наявність триплетного механізму надпровідного спарювання у Dy0,6Y0,4Rh3,85Ru0,15B4.