Low-temperature sensibilization of naphthalene phosphorescence using ortho-bromobenzophenone - Zloba, D.I.; Pyshkin, O.S.; Strzhemechny, M.A.; Stepanian, S.G.; Adamowicz, L.; Buravtseva, L.M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Стандартний метод сенсибілізації фосфоресценції нафталіну застосовано для дослідження молекули орто-бромбензофенону (2-BrBP). Особливістю нового підходу є використання октану як пасивної нейтральної матриці, що обрана через відсутність рухливості триплетних екситонів у чистому кристалі 2-BrBP. Задачу про спільну кінетику фосфоресценції 2-BrBP та нафталіну вирішено в аналітичному вигляді. На відміну від класичної задачі, в якій фігурує незаміщений бензофенон, фосфоресценцію було виміряно при низьких температурах (до 1,6 К). Запропоновано новий підхід, в якому враховується велика різниця між типовими часами затримки імпульсів та повільної фосфоресценції нафталіну. Відповідні розрахунки дозволили пояснити природу двох наборів ліній фосфоресценції у 2-BrBP.