Mayer group expansion for solids: application to molecular crystals - Yakub, E.S.; Yakub, L.N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2019)
Розроблено підхід до оцінки вільної енергії Гельмгольца з використанням комбінації групового розкладу Майєра для молекулярних кристалів та класичного методу Монте-Карло для твердого важкого метану. Оцінене положення лінії переходу фаза I–фаза II на фазовій діаграмі CD4 порівнюється з експериментальними даними та даними комп’ютерного моделювання.