Differential entropy per particle in Dirac semimetals in external magnetic field - Sukhenko, I.V.; Sharapov, S.G.; Gusynin, V.P. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Для тривимірних діраківських систем отримано загальний вираз, що описує диференційну ентропію на частинку (ДЕЧ) в залежності від хімічного потенціалу, температури та магнітного поля. Показано, що в присутності магнітного поля залежність ДЕЧ від хімпотенціалу поблизу зарядово-нейтральної точки істотно відрізняється від відповідної залежності у графені. Зокрема, поблизу нейтральної точки заряду спостерігається плато з майже нульовою ДЕЧ, яке розширюється зі збільшенням магнітного поля, а потім виникають осциляції, що згасають, пов'язані з внеском рівнів Ландау. Навпаки, у графені спостерігається гострий пік хімпотенціалу поблизу температури точки Дірака.