Влияние обработки оксида графена импульсным высокочастотным разрядом на низкотемпературную сорбцию водорода - Долбин, А.В.; Чередниченко, С.В.; Резинкина, М.М.; Резинкин, О.Л.; Мелешко, В.В.; Прохватилов, А.И.; Хлыстюк, М.В.; Баснукаева, Р.М.; Гаврилко, В.Г.; Есельсон, В.Б.; Винников, Н.А.; Kępiński, L. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Методами скануючої електронної мікроскопії, рентгенівської дифракції та термопрограмованої десорбції досліджено вплив обробки імпульсним високочастотним розрядом в атмосфері водню на морфологію, структуру і сорбційні характеристики термічно відновленого оксиду графена (TRGO). Показано, що обробка TRGO імпульсним газовим розрядом збільшила фізичну сорбцію водню в 1,5 рази. Можна припустити, що збільшення сорбційної ємності обумовлено змінами відстані між сусідніми вуглецевими поверхнями в пакетах графенових площин при їх хімічній взаємодії з іонізованим в процесі розряду воднем.