Vortex guidance and transport in channeled pinning arrays: Pinning and vortices in superconductors - Reichhardt, C.; Reichhardt, C.J.O. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
За допомогою чисельного моделювання вивчається взаємодія вихорів з масивами центрів пінінгу, в яких частина цих центрів була видалена для створення областей із сильним та слабким пінінгом. Область без центрів пінінгу грає роль каналу, в якому рух вихорів полегшено. Виявлено різні режими течії вихорів для різних напрямків їх руху, відносно каналу зі слабким пінінгом. При русі вихорів уздовж каналу течія вихорів починається з незапінінгованного режиму, за яким йде зрив вихорів з центрів пінінгу у запінінгованій області. При великій кількості вихорів існує також проміжний режим пластичної течії, що виникає через взаємодію вихорів в областях зі слабким та сильним пінінгом. При русі вихорів поперек каналу спочатку спостерігаються скупчення вихорів біля кордонів області з сильним пінінгом через відштовхуючу взаємодію між вихорами, тоді як при великих токах вихори рухаються крізь область з сильним пінінгом. При русі вихорів під кутом до каналу, в залежності від кількості вихорів, спостерігається викликане транспортним струмом відновлення режиму пінінгу, а також від’ємна диференціальна рухливість при русі вихорів від незапінінгованної до запінінгованої області зразка.