Misorientation angle dependence of the critical current in HTS bicrystals with low-angle [001]-tilt grain boundaries: Pinning and vortices in superconductors - Kasatkin, A.L.; Tsvetkovskii, V.P. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Теоретично досліджено залежність критичного струму від кута розорієнтації бікристалу високотемпературного надпро-відника (ВТНП) з межею нахилу [001]. Показано, що в разі відносно малих значень кута розорієнтації θ (θ ≤ 10–15°) критичний струм, а також виникнення резистивного стану, визначаються депінінгом вихорів Абрикосова, захоплених с-орієнтованими крайовими дислокаціями, які утворюють малокутову межу нахилу [001] і вишикувані у лінійний ряд уздовж неї. Для цього випадку розрахована залежність критичного струму депінінгу від кута розорієнтації бікристалу, яка демонструє добре узгодження з експериментальними даними, отриманими на бікристалах ВТНП із малокутовими межами нахилу [001].