О фазовом переходе He II в He I при наличии макроскопического движения - Конторович, В.М. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
В роботі, відповідно до теорії Л.Д.Ландау, проведено гідродинамічний та термодинамічний розгляд ряду питань, пов’язаних з фазовим переходом He II у He I при наявності макроскопічного руху. Зокрема, показано, що перехід в гелії, який обертається,є переходом першого роду.