Динамика импульсов конденсированных экситонных фаз в связанных квантовых ямах - Михайловский, В.В.; Сугаков, В.И. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Розглянуто динаміку руху імпульсів екситонних конденсованих фаз удвох зв’язаних квантових ямах, в яких збуджуються екситони та на які діє зовнішня сила, що тягне. Задачу розглянуто при феноменологічному виборі вільної енергії для екситонів з урахуванням скінченності часу життя екситонів. Припускається, що конденсована екситон на фаза виникає внаслідок взаємодії між екситонами, і її параметри залежать від часу життя екситонів. В ямі, яка має велику довжину, виникає періодичний потік імпульсів, швидкість яких залежить від сили,що тягне. Показано, що відстанню між імпульсами та іншими параметрами можна керувати опроміненням квантової ями в іншій області, яка віддалена від області спостереження.