Топологические фазовые переходы Березинского–Костерлица–Таулесса вджозефсоновскойсреде гранулярных высокотемпературных сверхпроводников поддействием магнитного и электрического полей - Сухарева, Т.В.; Финкель, В.А. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Робота присвячена встановленню тотожності топологічних фаз, що виникають в джозефсонівському середовищі гранулярних високотемпературних надпровідників YBa2Cu3O7–δ при протіканні фазових переходів Березинського–Костерлиця–Таулеcса (БКТ) під дією зовнішнього магнітного поля та транспортного струму. Встановлено, що характер топологічних фаз, що виникають в результаті БКТ фазового переходу, не залежить від виду зовнішнього впливу.