Electrical transport in the lanthanum and erbium cobaltites (Review Article): - Chiang, Yu.N.; Dzyuba, M.O. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Огляд присвячено провідним властивостям багатоелементних з’єднань, таких як лантанові та ербієві кобальтити. Ці властивості пов’язані з контрольованою легуванням взаємодією делокалізованих електронів з локальними магнітними моментами. Розглянуто основні фізичні механізми, що визначають транспортні властивості перовськітоподібних матеріалів. Наведено основні експериментальні результати для кобальтитів лантану та ербію. Розглянуто вплив фактору полікристалічності зразків на їх гальваномагнітні властивості.