Комбинированная сверхпроводящая магнитная система с однородным полем до 20 Тл - Черняк, Н.А.; Куценко, П.А.; Лазарева, М.Б. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Розроблено комбіновану надпровідну магнітну систему з однорідним полем до 20 Тл. Система має декілька секцій та концентратор магнітного потоку з гідроекструдованого діспрозію. Секції намотано з проводів NbTi, Nb3Sn та стрічки Nb3Sn. Для підвищення однорідності магнітного поля виготовлено магнітний екран зі стрічки Nb3Sn. Магнітне поле, що досягається в зазорі між торцями концентратора, має високу просторову однорідність ΔН/Н ~ 5⋅10–5.