Поляронні ефекти, які індуковані нерівноважними вібронами в одноелектронному транзисторі - Багрова, O.M.; Кулініч, S.I.; Кріве, I.V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Розраховано вольт-амперні характеристики одноелектронних транзисторів з квантовою вібруючою точкою за умови, що віброни знаходяться у когерентному (нерівноважному) стані. Показано, що завеликих амплітуд коливань відбувається сильне пригнічення кондактансу та зняття поляронної блокади при підвищенні напруги, які проявляються у вигляді сходинок на вольт-амперній характеристиці. Висота сходинок відрізняється від передбачень теорії Франка-Кондона, що справедлива у разі рівноважних вібронів. Крім того, насичення струму відбувається за нижчої напруги, ніж у разі рівноважних вібронів.