Ефективна низькоенергетична спінова модель для вузьких зигзагоподібних графенових нанострічок - Черановський, V.O.; Славін, V.V.; Єзерська, E.V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
У рамках спінового гамільтоніану Гейзенберга досліджено магнітні властивості вузьких зигзагоподібних графенових нанострічок з періодично вбудованими атомами перехідних металів. Запропоновано ефективну просту модель, що дозволяє напів якісно описати особливості профілів намагніченості розглянутих систем. Ця модель може бути використана при довільному значенні спіну вбудованих атомів перехідних металів. Аналітичні та числові розрахунки підтверджують адекватність запропонованої моделі.