Нестационарное вынужденное движение доменных стенок в ферримагнетиках вблизи точки компенсации спина - Иванов, Б.А.; Галкина, Е.Г.; Киреев, В.Е.; Кулагин, Н.Е.; Овчаров, Р.В.; Химин, Р.С. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Теоретично досліджено рух доменних стінок у ферімагнетиках поблизу точки компенсації спінів підграток, коли мають місце ефекти обмінного збільшення граничної швидкості стінки. Знайдено нелінійні режими нестаціонарного руху стінки з чималою швидкістю, аж до граничної. Виявлено область параметрів магнетика, в якій можливо порушення застосовності підходу колективних змінних. У цій області рух стінки супроводжується періодичною появою нестабільності щодо наростання спінових коливань всередині доменної стінки.