Топологические характеристики строительных блоков в доменной стенке антиферромагнетика со взаимодействием Дзялошинского–Мория - Горобец, О.Ю.; Горобец, Ю.И. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Розраховано топологічні заряди для низки точних тривимірних аналітичних розв’язків рівняння Ландау–Ліфшиця, які описують розподіл векторних полів векторів антиферомагнетизму та намагніченості антиферомагнетика. Показано, що в разі зразків з розмірами, порівняними з характерними масштабами топологічних об’єктів полів векторів антиферомагнетизму та намагніченості, виникають модифіковані характеристики, які залежать не тільки від топологічних властивостей цих об’єктів, а й від геометрії зразка. Такі модифіковані характеристики в зразках скінченних розмірів можуть приймати нецілочисельні значення.