On the theory of systems with substitutional non-Hermitian disorder - Skrypnyk, Y.V.; Loktev, V.M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Запропоновано нове сімейство невпорядкованих систем. Це сімейство належить до класу систем, що містять випадкові негермітові домішки заміщення. Розгляд обмежено досить простим випадком, коли наявність точкових дефектів заміщення призводить до модельного гамільтоніану з діагональним безладом. На відміну від відомих моделей негермітових домішок, ненульова густина станів для кожної ізольованої від основного кристалу домішки наявна лише у неперервній зоні кінцевої ширини. Наведено спосіб побудови відповідних домішкових гамільтоніанів.