Электро- и теплопроводность FeNi при низких температурах - Хаджай, Г. Я.; Kollar, P.; Feher, A.; Чишкала, В. А.; Кислица, М. В.; Зубенко, Н. С.; Геворкян, Э. С.; Вовк, Р. В.; Вовк, С. Р.; Fuzer, J. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Досліджено температурні залежності в інтервалі 4,2–300 К електричного опору та теплопровідності зразка еквіатомної системи Fe–Ni, отриманого з порошків нікелю та заліза електроконсолідацією протягом 10 хв при температурі 1100 °С, тиску 35 МПа та струмі ~ 5 кА. Встановлено, що електро- та теплопровідність електроконсолідованого зразка істотно вище, ніж у зразків того ж складу, отриманих плавленням. Виявлено, що температурні залежності електроопору електроконсолідованого зразка у дослідженому інтервалі 5–300 К обумовлено розсіюванням електронів на дефектах та фононах, до того ж розсіювання електронів на фононах можна з високою точністю апроксимувати співвідношенням Блоха–Грюнайзена–Вільсона.