Photoluminescence of Tl4HgI6 single crystals - Kashuba, A. I.; Solovyov, M. V.; Franiv, A. V.; Andriyevsky, B.; Malyi, T. S.; Tsyumra, V. B.; Zhydachevskyy, Ya. A.; Ilchuk, H. A.; Fedula, M. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Подано результати температурної поведінки спектрів фотолюмінесценції Tl4HgI6. Дослідження спектрів випромінювання проведено у температурному 4,5–300 К та спектральному 350–650 нм діапазонах. Виявлено дві основні смуги випромінювання ~ 551 та ~ 448 нм, які відповідають випромінюванням домішкових центрів HgI2 та TlI. Припускається, що низькотемпературна смуга випромінювання ~ 520 нм відповідає рекомбінації екситону. Смуги випромінювання, які спостерігаються в спектрі фотолюмінесценції у діапазоні між 350 та 410 нм, відповідають фононним повторам. Спектри збудження смуг випромінювань вимірюються при 4,5 К та порівнюються з електронною щільністю станів.