Propagation of a second sound waves in a resonator with a deuterium gel - Efimov, V.B.; Izotov, A. N.; Mezhov-Deglin, L. P. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Проведено дослідження проходження хвиль другого звуку в резонаторі при наявності дейтерій-гелієвого гелю. В роботі застосовано методику вимірювання параметрів стоячих хвиль в резонаторі при наявності та за відсутності гелю. Показано, що проходження хвиль другого звуку різко змінюється при наявності гелю: різко зростає загасання хвиль та зменшується їх швидкість. Таке поводження швидкості відрізняється від проходження хвиль другого звуку в умовах гальмування нормальної компоненти і може бути пов’язано зі змінами властивостей надплинності в обмеженій геометрії.