Dynamics for pair of coupled nonlinear systems. II.Dicrete self-trapped model - Kovalev, A. S.; Prilepskii, Y. E. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
В межах дискретної моделі самозахвату (DSTM) та її узагальнень розглянуто нелінійну динаміку двох зв’язаних елементів у різних фізичних додатках, стосовно до магнітних, оптичних та надпровідних систем. Знайдено та досліджено точні розв’язки відповідних рівнянь. Особливу увагу приділено дослідженню суттєво нелінійних неоднорідних станів з різним рівнем збудження ідентичних підсистем, які можна розглядати в якості дискретних аналогів солітонних збуджень в системах з розподіленими параметрами.