Low-temperature luminescence of CdI2 under synchrotron radiation - Karbovnyk, I.; Pankratova, V.; Makarenko, I.; Klym, H.; Kityk, I.; Lys, R.; Bolesta, I.; Velgosh, S.; Pankratov, V.; Popov, A. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Синхротронне випромінювання застосовано з метою ви-вчення видимих та УФ спектрів люмінесценції та збудження люмінесценції чистих та легованих домішками In та Sb кристалів йодиду кадмію при температурі 10 К. Обговорюється природа головних смуг люмінесценції тa роль домішок у формуванні центрів випромінювання. Люмінесцентні властивості пояснено особливістю електронної структури кристалів CdI2.