Superconductivity of potassium and rubidium heterofullerides modified with low-melting alloys - Ezhikov, N. S.; Bulychev, B. M.; Lunin, R. A.; Kulbachinskii, V. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Наведено експериментальні дані щодо синтезу гетерофулеридів з легкоплавкими сплавами: сплавом Вуда (W — Sn, Pb, Bi, Cd,температура плавлення Tm = 61,5 °С) та сплавом Y (Y — Bi, Sn, Pb, In, Cd, Tl — Tm = 41,5 °С), досліджено їх надпровідні властивості. Синтез фулеридів з легкоплавкими сплавами проведено прямою взаємодією фулеридів зі складом K2C60 та Rb2C60, які не мають надпровідних властивостей, з обраним сплавом у середовищі органічного розчинника,а саме толуолу.