Dielectric and magnetic properties of holmium and ytterbium titanates - Bogolubskiy, A. S.; Klepikova, A. S.; Rinkevich, A. B.; Neverov, V. N.; Nemytova, O. V.; Koroleva, M. S.; Piir, I. V.; Perov, D. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Синтезовано титанати ітербію та гольмію, досліджено їх діелектричні й магнітні властивості. Отримано частотні залежності діелектричної проникності при T = 77 та 300 К, криві намагнічування та температурні залежності сприйнятливості в полях до 30 кЕ при температурах від 2 К до 50 К. Проведено порівняння властивостей титанатів. Завдяки використанню температурних залежностей сприйнятливості проведено аналіз магнітної, дипольної та обмінної взаємодій титанатів.