Two-band superconductivity in a Mo–Re alloy with an equal concentration of the components - Tarenkov, V.; Shapovalov, A.; Boliasova, O.; Belogolovskii, M.; Kordyuk, A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Виявлена кореляція між критичною температурою надпровідного переходу у високотемпературних надпровідниках та близькістю їх електронної структури до топологічного переходу Ліфшиця вимагає перевірки на більш простих модельних матеріалах. Показано, що таким об’єктом може бути сплав молібдену з ренієм з рівною концентрацією складових елементів. Представлено нові докази наявності двох енергетичних щілин у цьому матеріалі, отримані за допомогою мікроконтактної спектроскопії. Стверджується, що досліджений сплав Mo–Re може бути використано для реалізації нових квантових ефектів, які пов’язані з різницею фаз електронних хвильових функцій у різних зонах.