Effect of Zn on thermoelectric power in superconducting Bi2Sr2CaxZn1–xCu2O8+y compounds - Ragimov, S. S.; Askerzade, I. N.; Agaeva, G. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Вперше проведено дослідження температурних залежностей термоерс щодо різних складів Bi2Sr2CaхZn1–xCu2O8+y(x = 1; 0,8; 0,4)вінтервалітемператур 77–320 К. Отримані експериментальні результати проаналізовано за допомогою двозонної моделі Хіна. Визначено концентрацію дірок на кожен атом міді та ширину забороненої зони шарів напівпровідникового типу Bi–O. Показано, що заміна елемента кальцію цинком в певних пропорціях не призводить до зміни електронної зонної структури Bi2Sr2CaCu2O8+y.