Piezoelectric and magneto-elastic effects in a quantum paramagnet - Zvyagin, A. A.; Zvyagina, G. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2020)
Розраховано електричні, п’єзоелектричні та пружні характеристики квантового орторомбічного парамагнетика. Використовуючи точне аналитичне рішення, показано, електрична проникність, п’єзомодуль та модуль пружності можуть виявляти сильні залежності від значень зовнішних магнітного та електричного полів, зовнішньої пружньої напруги та температури.