Nonstationary equation for the one-particle wave function of the Bose–Einstein condensate - Bobrov, V. B.; Trigger, S. A.; Zagorodny, A. G. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
На основі самоузгодженого наближення Хартрі–Фока отримано нестаціонарне рівняння для одночастинкової хвильової функції, що описує конденсат Бозе–Ейнштейна в розрідженому газі спін-нульових бозонів. Розріджений газ бозонів піддається впливу статичного зовнішнього поля, що забезпечує його кінцевий основний стан. Отримане рівняння дозволяє правильно визначити енергію основного стану у стаціонарному випадку.