Electronic structure and physical properties of hybrid heterostructures Sr2CrOsO6/BaTiO3 - Antonov, V. N.; Bekenov, L. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Представлено електронні спектри та магнітні властивості гібридних гетероструктур, що поєднують феромагнітний подвійний перовскіт Sr2CrOsO6 (SCOsO) та сегнетоелектрик BaTiO3 (BTO), які розраховані в підході GGA із використанням повністю релятивістського спінополяризованого методу LMTO Дірака. Структура електронних смуг вивчається в оксидах BTO та SCOsO, а також у гетероструктурах SCOsO/BTO із різними суперелементами: (1×1×1) одношарових, (2×2×1) та (1×1×2) SCOsO/BTO гетероструктур. Оптичні та магнітооптичні спектри чистих оксидів BTO та SCOsO, а також SCOsO/BTO гетероструктур досліджуються теоретично та порівнюються з доступними експериментальними даними. Теоретично досліджено спектри специфічного поглинання рентгенівських променів, а також рентгенівський магнітний круговий дихроїзм на L2, 3 ребрах Ti, Ba та Os у SCOsO/BTO гетероструктурах. Виявлено добру згоду з експериментальними спектрами.